Κύπρος: τεχνικό πρόβλημα ανέβαλε το άναμμα της φλόγας στο Οικόπεδο 12

0
7

Δεν κατέστη δυνατό το άναμμα φλόγας στο οικόπεδο 12 της Κύπρου εξαιτίας μηχανικών επιπλοκών, αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.

«Η διαδικασία της παραγωγικής δοκιμής στη γεώτρηση έχει ξεκινήσει σήμερα. Οι εργασίες που περιλαμβάνουν τη ροή και καύση παραγόμενου φυσικού αερίου δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθούν σήμερα λόγω μηχανικών επιπλοκών και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα», σημειώνεται σύμφωνα με το κυπριακό Stockwatch.

Ακολούθως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πλατφόρμα γεώτρησης ENSCO 5006 θα ξεκινήσει τις εργασίες σφράγισης και αναχώρησής της από την περιοχή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, η παραγωγική δοκιμή θα συμβάλει στην εξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με την ικανότητα παραγωγής του ταμιευτήρα, τη διαπερατότητα, τη σύσταση του φυσικού αερίου, καθώς και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά του ταμιευτήρα.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της επιβεβαιωτικής γεώτρησης, που ξεκίνησε στις 7 Ιουνίου, αναμένεται να ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατόν, εκτιμώντας περί τα τέλη Σεπτεμβρίου 2013, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια