Ζοφερό ταξίδι στην κατεστραμμένη Φουκουσίμα με τη Google

0
3

Σε δώδεκα μη κατοικήσιμες περιοχές γύρω από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα θα μπορούν να “μεταφέρονται” μέσα από τον υπολογιστή τους οι επισκέπτες της ιστοσελίδας Mirai no kiokou (Μνήμη για το μέλλον) που ανέπτυξε η Google.

Οι περιοχές που έχουν αποτυπωθεί φωτογραφικά μέσα από το εργαλείο Google Street View είναι οι πόλεις Φουτάμπα, Οκούμα και Νιάμα στη μεθόριο με την κατεστραμμένη πυρηνική μονάδα Νταΐτσι, οι περιοχές Ιϊτάτε, Κατσουράο, Καβαούτσι, Ναράχα, Χιρόνο και Μιναμιζόμα στη διοικητική περιφέρεια της Φουκουσίμα, ενώ θα ακολουθήσουν οι περιοχές Καβαμάτα, Ταμούρα και Τομιόκα.

Οι ζοφερές εικόνες από την περιοχή της Φουκουσίμα περιλαμβάνουν εγκαταλελειμμένα και κατεστραμμένα σπίτια, άδειους λασπερούς δρόμους και πόλεις-φαντάσματα.

Οι παραπάνω περιοχές θα παραμείνουν μη κατοικήσιμες για χρόνια εξαιτίας των πολύ υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας.

Για τη λήψη των εικόνων και την ανάρτησή τους μέσω του Street View, χρησιμοποιήθηκε ένα ένα ειδικό όχημα γεωεντοπισμού εξοπλισμένο με κάμερα, ενώ λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του προσωπικού της Google από τη ραδιενέργεια.

Οι εικόνες της Google είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.miraikioku.com/en/, ενώ ο χρήστης μπορεί να μεταβεί εικονικά έως την είσοδο του πυρηνικού σταθμού Φουκουσίμα Νταΐτσι στη διεύθυνση http://www.miraikioku.com/?m=sv&.

econews

Σχόλια