Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία ξυπνά "μνήμες" Φουκουσίμα

0
19

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην νότια Ιαπωνία κατά μήκος των ακτών του Ειρηνικού Ωκεανού, σύμφωνα με την ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Από την πλευρά του το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού είναι 6,5 Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές ή τραυματισμοί ούτε έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε απόσταση 580 χιλιομέτρων νότια του Τόκυο και το εστιακό του βάθους ήταν στα 400 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σεισμογενή περιοχή όπου καταγράφεται το 20% των σεισμικών δονήσεων έντασης άνω των 6 Ρίχτερ παγκοσμίως.

Η σεισμική δόνηση στην ανατολική Ιαπωνία ξύπνησε μνήμες Φουκουσίμα, καθώς στις 11 Μαρτίου 2011 ένας σεισμός 9 Ρίχτερ προκάλεσε τεράστιες καταστροφές αλλά και το τσουνάμι που ευθύνεται για το πυρηνικό δυστύχημα στη μονάδα Νταΐτσι στις βορειοανατολικές ακτές της χώρας, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με διαφορά λίγων ωρών καταγράφηκε σεισμική δόνηση στην απέναντι όχθη του Ειρηνικού, στη νήσο Βανκούβερ του Καναδά.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο η δόνηση ήταν μεγέθους 6,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 200 χιλιομέτρων δυτικά του Πορτ Χάρντι στη Βρετανική Κολομβία, ενώ το εστιακό βάθος ήταν μόλις 12 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

econews

Σχόλια