Μετρό: ξεκίνησαν οι εργασίες για την επέκταση προς Πειραιά

0
8

Από την Αγία Βαρβάρα ξεκίνησε τις εργασίες για τη διάνοιξη της σήραγγας της επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς τον Πειραιά ο Μετροπόντικας «Ιππόδαμος».

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας ξεκινούν εμπρόθεσμα και αυτό κατέστη δυνατό χάρη στις μεγάλες προσπάθειες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, της κατασκευάστριας Κοινοπραξίας του Έργου και κυρίως όλων των εργαζομένων που πέτυχαν σε χρόνο ρεκόρ τη συναρμολόγηση του Μηχανήματος.

Αφού διανύσει 6,5χλμ. και περάσει από τους υπό κατασκευή σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», όπου επίσης τα εργοτάξια είναι σε πλήρη ανάπτυξη, σε περίπου 2,5 χρόνια θα ολοκληρώσει την κατασκευή της σήραγγας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΜ κ. Χρήστος Τσίτουρας, τόνισε τα εξής:

«Ένα ακόμη μεγάλο Έργο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ που συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και με την ολοκλήρωσή του θα αναβαθμίσει τον Πειραιά με το Λιμάνι του και θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους όλων των δήμων όπου κατασκευάζονται οι νέοι σταθμοί.»

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε:
«Η εκκίνηση σήμερα του μετροπόντικα από την Αγία Βαρβάρα προς τον Πειραιά σηματοδοτεί την ύπαρξη μιας Ελλάδας που δουλεύει, παράγει και μπορεί να ελπίζει. Είναι επίσης μια σημαντική μέρα για τις δυτικές συνοικίες της Αττικής και τον Πειραιά. Τα μεγάλα έργα αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας.»

Σχόλια