Πρωτοποριακή εφεύρεση μετατρέπει τη φωνή σε φαγητό (video)

0
9

Η όπερα ακούγεται καλά αλλά τρώγεται ακόμα καλύτερα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι σχεδιαστές Michael Burton και Michiko Nitta, που συνδυάζοντας την τέχνη με την επιστήμη δημιούργησαν την «Όπερα των φυκιών», μια ευρεσιτεχνία που μετατρέπει την φωνή μιας τραγουδίστριας σε φαγώσιμη εμπειρία.

Κατά την παρουσίασή της καινοτομίας τους, που μπορείτε να δείτε στο video, οι σχεδιαστές ζήτησαν από τη σοπράνο Louise Ashcroft να δείξει στο κοινό τη μοναδική σχέση που έχουν οι άνθρωποι με τα φύκια.

Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη φουτουριστική στολή που σχεδίασαν οι δυο καλλιτέχνες και η οποία συλλέγει το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέει η σοπράνο καθώς τραγουδά.

Το διοξείδιο του άνθρακα που συλλέγεται τροφοδοτεί τα φύκη, τα οποία αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της παράστασης της όπερας και τα οποία στη συνέχεια σερβίρονται στο κοινό. Με αυτό τον τρόπο οι παρευρισκόμενοι μπορούν πραγματικά να γευτούν τα τραγούδια της σοπράνο.

Σημειώνεται πως η τραγουδίστρια της όπερας έχει εκπαιδευτεί ειδικά για το συγκεκριμένο project ώστε να αυξήσει τη χωρητικότητα των πνευμόνων της και να παράγει τα καλύτερα φύκη από άποψη ποιότητας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ακόμα και οι πιο ανεπαίσθητες αλλαγές στον τόνο και τη συχνότητα μπορούν να καθορίσουν το χρώμα, την υφή και το αν τα φύκη θα είναι πικρά ή γλυκά.

Το μόνο που χρειάζονται είναι λίγο λίπασμα για να αναπτυχθούν γρήγορα και μέχρι το τέλος της παράστασης φτιάχνουν εξαιρετικά πιάτα σούσι και σερβίρονται στο κοινό.

Οι δημιουργοί του project σπούδασαν μαζί στο Βασιλικό Κολλέγιο Καλών Τεχνών στο Ηνωμένο Βασίλειο και εκτός από την «Όπερα των Φυκιών» έχουν συνεργαστεί και σε άλλα ερευνητικά προγράμματα που προσπαθούν να φέρουν τον άνθρωπο κοντά στην τεχνολογία και την επιστήμη.

Άλλο ένα σημαντικό project που υλοποίησαν είναι το «Algaculture Symbiosis Suit», που προωθεί εναλλακτικούς τρόπους διατροφής για τον άνθρωπο μέσω της φωτοσύνθεσης και των θρεπτικών ουσιών που παράγονται κατά τη διαδικασία..

Το δίδυμο των σχεδιαστών περιγράφει την ιδέα ως συγκερασμό επιστημονικών τομέων υπό το φως της μελλοντικής όξυνσης του προβλήματος του υποσιτισμού παγκοσμίως.

Η ιδέα βασίζεται στην υπόθεση ότι μελλοντικά θα αναπτυχθεί μια συμβιοτική σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και τα φύκη κατά την οποία οι άνθρωποι θα μεταλλαχθούν για να τα μεταβολίζουν με νέα όργανα ως ημι-φωτοσυνθετικοί οργανισμοί.

econews

Δείτε στο video πώς το τραγούδι της σοπράνο αναπτύσσει τα φύκη

Σχόλια