"Γκάζια" Σαμαρά για την απεμπλοκή του έργου άρδευσης του αργολικού κάμπου

0
7

Εντολή προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες απεμπλοκής του αναπτυξιακού έργου του Αναβάλου, που αφορά στην άρδευση του αργολικού πεδίου, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να αντιμετωπιστούν συντονισμένα τα προβλήματα, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος.

Οι καθυστερήσεις είχαν προκύψει λόγω τεχνικών προβλημάτων, αλλά και για λόγους απαλλοτριώσεων και εγκρίσεων από αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Το υπόψη έργο σημειώνεται ότι εντάχθηκε χωρίς μεταβολές στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007-1013 “Αλ. Μπαλτατζής”.

Σημειώνεται ότι οι πηγές του Αναβάλου τροφοδοτούνται από υδατοσυλλέκτες και υπόγειους αγωγούς, των οποίων η αφετηρία είναι η ορεινή και η πεδινή Αρκαδία.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Υγείας είχε ζητήσει τον Ιούλιο του 2011 με επιστολή του προς τον τότε υπουργό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκανδαλίδη την ισότιμη πρόσβαση των δήμων της Αρκαδίας σε αυτούς τους υδάτινους πόρους.

Σχόλια