Η Εταιρεία Προστασίας Άσχημων Ζώων (video)

0
5

Αρκετά με τα πάντα, έχουν εισπράξει αρκετό ενδιαφέρον!

Αυτή είναι η (χιουμοριστική) ανακοίνωση πίσω από την Εταιρεία Προστασίας Άσχημων Ζώων (The Ugly Animal Preservation Society) μια πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να διευρύνει την ιδέα του ποια ζώα προστατεύουμε και ποια αξίζει να σώσουμε από την εξαφάνιση με τη δράση μας.

Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Biodiversity Conservation υποστηρίζει ότι ο ανθρωπομορφισμός, δηλαδή η απόδοση ανθρώπινων χαρακτηριστικών σε μη ανθρώπινα όντα, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή της κοινής γνώμης στις προσπάθειες προστασίας των ζώων.

Άλλωστε πολλές φορές οι προσπάθειες προστασίας ζώων επηρεάζονται από την “όμορφη” ή “γλυκιά” εικόνα που παρουσιάζουν ορισμένα ζώα στο ανθρώπινο βλέμμα την ώρα που αθέατα πλάσματα κάτω από το έδαφος ή την επιφάνεια της θάλασσας βρίσκονται ένα βήμα από την εξαφάνιση.

Ο βιολόγος και κωμικός Σάιμον Βατ, επιστράτευσε ένα πανίσχυρο όπλο για να υποστηρίξει τη δράση του: το χιούμορ.

Συνεργαζόμενος με κωμικούς-επιστήμονες και επιστήμονες-κωμικούς, ο Βατ και η ομάδα του υποστηρίζουν συγκεκριμένα είδη ζώων και στη συνέχεια ζήτησαν από το κοινό κάθε περιοχής να επιλέξει το αγαπημένο του.

econews

Σχόλια