Μανιάτης σε Παπούλια: η Ελλάδα αναβαθμισμένη γεωπολιτικά ως παράγοντας ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη

0
4

«Οι έρευνες υδρογονανθράκων προχωρούν ακόμη πιο γρήγορα απ’ ό,τι είχαμε σχεδιάσει», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης σε συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

«Προχωρούμε με μεγάλη ταχύτητα στην υλοποίηση όλων των στόχων της εθνικής ενεργειακής πολιτικής μας», πρόσθεσε και αναφέρθηκε στη διασύνδεση της χώρας με διεθνείς αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου και στη διασύνδεση της χώρας με διεθνή καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, στον τομέα της ενέργειας «η Ελλάδα πραγματικά πια έχει μια απολύτως αναβαθμισμένη γεωπολιτική θέση, πολύ μεγαλύτερης σημασίας σήμερα απ’ότι είχε πριν μερικά χρόνια».

«Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός παράγοντας ενεργειακής ασφάλειας και σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορώ να σας πω ότι είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα έχουμε σύντομα σημαντικά αποτελέσματα», συνέχισε ο υπουργός ΠΕΚΑ.

Από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας έκανε λόγο για «ευχάριστα νέα» και επεσήμανε τη μεγάλη ευαισθησία που έχει για την περιβαλλοντική και ενεργειακή πολιτική στη χώρα μας.

Σχόλια