Οδηγός του Προαστιακού έδωσε τον έλεγχο του τρένου στην ανήλικη κόρη του

1
6

Οδηγός του προαστιακού έδωσε το τιμόνι του τραίνου στην ανήλικη κόρη του σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία της Λάρισας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την Κυριακή (25/8) , στο δρομολόγιο του προαστιακού των 6.27’ στους Νέους Πόρους Πιερίας.

Σύμφωνα με την έγγραφη καταγγελία που επικαλείται η εφημερίδα , οι επιβάτες του τρένου είδαν μια κοπέλα να μπαίνει στο θάλαμο του μηχανοδηγού, αρχικά να κάθεται στη θέση του συνοδηγού και μετά τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ραψάνης να μετακινείται στη θέση του οδηγού.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τη συμπεριφορά του μηχανοδηγού η απάντηση του ελεγκτή της αμαξοστοιχίας ήταν: «Μα είναι πανεύκολη υπόθεση να οδηγείς τρένο. Και αφού την επιτηρεί άλλωστε την κόρη του, δεν τον βλέπετε που είναι δίπλα της;»

Τελικά και αφού πρώτα μεσολάβησε ένα απότομο φρενάρισμα λίγο πριν το τούνελ των Τεμπών, ο μηχανοδηγός υποχρεώθηκε να διακόψει το «μάθημα» και να επιστρέψει ο ίδιος στη θέση του οδηγού του γεμάτου επιβάτες τρένου.

Η απίστευτη ιστορία έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη φονική κούρσα θανάτου που έκανε στην Ισπανία μηχανοδηγός τρένου, ο οποίος αναπτύσσοντας ταχύτητα 152 χλμ/ώρα σε στροφή με όριο ταχύτητας 80 χλμ/ώρα αφαίρεσε τη ζωή από 80 ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμα 176.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καταρχάς τα τραίνα ΔΕΝ έχουν τιμόνι. Προσέχετε λίγο τι γράφετε. Επίσης, το «απότομο» φρενάρισμα πριν τη σήραγγα των Τεμπών, προβλέπεται κανονικά από το δρομολόγιο, καθώς επίκειται στάση του προαστιακού.

Comments are closed.