Μωρό αυταναφλέγεται λόγω μόλυνσης από φώσφορο; (video)

0
8

Ένα μωρό τριών μηνών νοσηλεύτηκε με εγκαύματα πρώτου βαθμού σε νοσοκομείο της Ινδίας, με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας να κατονομάζουν ως πιθανή αιτία το φαινόμενο της αυτανάφλεξης.

Ειδικότερα, ο μικρός Ραχούλ νοσηλεύτηκε με εγκαύματα στο Kilpauk Medical College Hospital. Όπως δήλωσε η μητέρα του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης το μωρό παρουσίασε αυτανάφλεξη τέσσερις φορές, η πρώτη όταν ήταν εννέα ημερών.

Το φαινόμενο είναι γνωστό στους επιστήμονες και αποδίδεται στη διαρροή  εύφλεκτων αερίων από τους πόρους του δέρματος ενός ανθρώπου. Τα εύφλεκτα αέρια, ενδέχεται να αναφλεγούν από την επαφή τους με στατικό ηλεκτρισμό ή  εξαιτίας υψηλών θερμοκρασιών.

Επιστήμονες εκφράζουν την άποψη ότι το βρέφος έχει μολυνθεί από φώσφορο, καθώς έχει γεννηθεί σε μια περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιβαλλοντικά και αποδίδουν το φαινόμενο σε αυτό. Συγκεκριμένα, στη συγκεκριμένη περιοχή, το 2004 είχαν εκδηλωθεί πυρκαγιές από την ανάφλεξη δομικών υλικών, με χαμηλό σημείο ανάφλεξης, τα οποία περιείχαν φώσφορο από κόπρανα αγελάδας.

Σύμφωνα με τους India Times, το μωρό πήρε εξιτήριο από το νοσομείο, ενώ πέρα από το σενάριο της αυτανάφλεξης εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει υποστεί κακοποίηση από τους γονείς του.

Προς το παρόν διενεργούνται αναλυτικές εξετάσεις για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Δείτε το video από το enikos.

econews

Σχόλια