Αφαίρεση άδειας στα βενζινάδικα χωρίς σύστημα εισροών-εκροών

0
35

Με αφαίρεση αδείας κινδυνεύουν τα πρατήρια καυσίμων που θα «συλληφθούν» χωρίς σύστημα εισροών-εκροών από αύριο Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013, ημερομηνία έναρξης ισχύος του μέτρου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον υφυπουργό Αθ. Σκορδάς, εκπροσώπους των βενζινοπωλών (ΟΒΕ και ΠΟΠΕΚ) και εκπρόσωπο των εταιρειών εμπορίας καυσίμων (ΣΕΕΠΕ),αποτιμήθηκε η πορεία υλοποίησης της εγκατάστασης και παρατέθηκαν στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι μέχρι την Παρασκευή, 23 Αυγούστου, είχαν εγκαταστήσει συστήματα εισροών- εκροών τα 1.124 από τα περίπου 1.250 πρατήρια υγρών καυσίμων, ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το σύνολο, σχεδόν, των πρατηριούχων (1.100) έχει υποβάλλει τεχνικό δελτίο στην «Κοινωνία της Πληροφορίας», προκειμένου να επιδοτηθεί για το κόστος εγκατάστασης του συστήματος.

Μετά τη συνάντηση, ο υφυπουργός δήλωσε: «Με την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών- εκροών, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας καυσίμων. Αύριο ολοκληρώνεται η πρώτη φάση, με την εγκατάσταση των συστημάτων στα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια δύσκολη προσπάθεια, που ολοκληρώνεται χάρη στη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στην αγορά των καυσίμων, πρατηριούχων και εταιρειών. Είναι απολύτως σαφές ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση. Όσοι δεν πήραν στα σοβαρά την αποφασιστικότητα της Πολιτείας, θα βρεθούν από την Τετάρτη ενώπιον των συνεπειών του νόμου».

Σχόλια