Οι βενζινοπώλες στο ΥΠΑΝ για το σύστημα εισροών-εκροών

0
12

Συνάντηση με την ηγεσία και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Ανάπτυξης θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι της Δευτέρας  η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) κι ενώ στις 27 Αυγούστου λήγει η προθεσμία προς τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών στα καταστήματά τους.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης «προωθείται η online σύνδεση των πρατηρίων υγρών καυσίμων με το κεντρικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ακόμη ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου συστήματα εισροών-εκροών θα έχουν εγκατασταθεί σε Πάτρα, Βόλο, Γιάννενα και Κρήτη, ενώ άμεσα θα εγκατασταθούν σε διυλιστήρια και σημεία εμπορίας καυσίμων.

Σημειώνεται ότι για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην αγορά καυσίμων, την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η υποχρεωτική εγκατάσταση συστημάτων εισροών εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Σε δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Χατζηδάκης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο παράταση για την εγκατάσταση συστημάτων εισροών εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων στις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και ότι μετά την εκπνοή της προθεσμίας, σε όσα πρατήρια δεν έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα θα αναστέλλεται η λειτουργία τους μέχρις ότου τα τοποθετήσουν.

Σημειώνεται ότι, στα πρατήρια που λειτουργούν στις περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, σε ποσοστό άνω του 70% , έχουν ήδη τοποθετηθεί συστήματα εισροών – εκροών και εκτιμάται ότι η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων πρατηρίων θα έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση τους μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας.

econews

Σχόλια