Το μεγαλύτερο πάρκο με εύκαμπτα φωτοβολταϊκά σε λειτουργία στην Καλιφόρνια

0
68

Ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Καταλίνα της Καλιφόρνια το μεγαλύτερο πάρκο εύκαμπτων φωτοβολταϊκών thin-film στον κόσμο ισχύος 143 Μεγαβάτ.

Την είδηση επιβεβαίωσε η εταιρεία που ανέπτυξε το πάρκο, EDF Renewable Energy, και οι μηχανικοί της Bechtel που το υλοποίησαν.

Όπως δήλωσε ο Ράϊαν Πφαφ, διευθύνων αντιπρόεδρος της EDF Renewable Energy “έργα όπως το Catalina Solar υπογραμμίζουν τον ουσιώδη ρόλο που διαδραματίζει η συνεπής πολιτική σε εθνικό και πολιτειακό επίπεδο -και ιδίως το πρόγραμμα φοροελαφρύνεσεων Federal Investment Tax Credit και το California Renewable Portfolio Standard– ως προς τη μακροπρόθεσμη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας των ΗΠΑ”.

Για την κατασκευή του πάρκου χρησιμοποιήθηκαν εύκαμπτα φωτοβολταϊκά στοιχεία CIGS (δισεληνοϊνδιούχου χαλκού) ισχύος 82 Μεγαβάτ από τη Solar Frontier και 61 Μεγαβάτ της First Solar.

Το έργο Catalina Solar αποτελείται από 1,1 εκατ. φωτοβολταϊκά πάνελ και αναμένεται να αντισταθμίσει 250.000 μετρικούς τόνους αερίων του θερμοκηπίου ετησίως.

Το πρόγραμμα Renewable Portfolio Standard της Πολιτείας της Καλιφόρνια προβλέπει την παραγωγή του ενός τρίτου του ηλεκτρικού ρεύματος από καθαρές πηγές εκ μέρους των μεγάλων εταιρειών ενέργειας ως το 2020.

econews

Σχόλια