Η «έξυπνη» ηλιακή ενέργεια τεράστια επενδυτική ευκαιρία

0
5

Την ευρεία ανάπτυξη των έξυπνων συστημάτων ενέργειας για φωτοβολταϊκά εκτιμά σε έκθεσή της η εταιρεία αναλύσεων MarketsandMarkets.

Η έκθεση προβλέπει εκρηκτική ανάπτυξη του τομέα από 6,51 δισ. δολάρια το 2013 σε 15 δισ. δολάρια το 2018.

Πληροφορική, επικοινωνίες, συστήματα παρακολούθησης και διαχείρισης φορτίων είναι ορισμένοι από τους τομείς των έξυπνων συστημάτων για φωτοβολταϊκά που θα καταγράψουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Παράλληλα, σημαντική άνοδο θα παρουσιάσουν οι αυτοματισμοί, τα συστήματα ενεργειακών συμψηφισμών, τα έξυπνα δίκτυα και τα λογισμικά στατιστικής χάρη στις πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις.

Ο τομέας χαρακτηρίζεται ως “τεράστια επενδυτική ευκαιρία” από τη MarketsandMarkets.

Η επονομαζόμενη “έξυπνη” ηλιακή ενέργεια εκτιμάται ότι θα καταγράψει σωρευτικό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) της τάξης του 18,7% ως το 2018 στα 15,34 δισ. δολάρια.

Οι κύριοι παίκτες της ανερχόμενης αυτής αγοράς περιλαμβάνουν τις εταιρείες GE Energy, Siemens, Schneider Electric, Echelon, Itron και SunPower που εμπλέκονται ήδη στον κλάδο της ηλιακής ενέργειας.

Οι έξυπνες ηλιακές λύσεις έχουν πολλές “κάθετες” εφαρμογές όπως οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, η υγεία, οι κατασκευές, η εκπαίδευση, οι μεταφορές, οι διανομές, αλλά και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

econews

Σχόλια