Μεξικό: Τέσσερις νεκροί από διαρροή αμμωνίας σε νέο δυστύχημα για την Pemex

0
4

Σε ακόμα ένα θανατηφόροι δυστύχημα ενεπλάκη η δημόσια εταιρεία πετρελαίου του Μεξικού, Pemex, μετά την έκρηξη στα γραφεία της στην πόλη του Μεξικού που κόστισε τη ζωή σε 37 ανθρώπους.

Αυτή τη φορά τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους,τουλάχιστον 15 υπέστησαν δηλητηρίαση και ακόμα 1.500 απομακρύνθηκαν από την ευρύτερη περιοχή, μετά από διαρροή αμμωνίας, που σημειώθηκε σε αγωγό σε αγροτική περιοχή της Πολιτείας της Οαχάκα, στο νότιο Μεξικό.

Η διαρροή σημειώθηκε όταν εργαζόμενοι σε ανακατασκευή δρόμου, χτύπησαν κατά λάθος με βαρύ μηχάνημα τον αγωγό μεταφοράς της αμμωνίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η τρύπα από την οποία διέρρευσε η αμμωνία, δήλωσε ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Οαχάκα, Μανουέλ Μάζα.

Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν από δηλητηρίαση καθώς εισέπνευσαν το δηλητήριο.

Ο αγωγός μεταφέρει αμμωνία από την πολιτεία της Βερακρούζ στα νοτιοανατολικά της χώρας στην πολιτεία της Οαχάκα, και το ατύχημα συνέβη στο ύψος δυο χωριών, οι κάτοικοι των οποίων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.

Η Pemex ανακοίνωσε από την πλευρά της, πως η διαρροή αμμωνίας, «που προκλήθηκε από συνεργείο ιδιωτικής εταιρείας», σταμάτησε μετά από παρέμβαση του εξειδικευμένου προσωπικού της.

econews

Σχόλια