Υδρογονάνθρακες: διαφάνεια και περιβαλλοντικές προδιαγραφές με μέτρο προανήγγειλε ο Μανιάτης

0
11

Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να έρθουν προς κύρωση στη Βουλή οι συμβάσεις έρευνας για τους υδρογονάνθρακες στον Πατραϊκό και στα Ιωάννινα όπως αποκάλυψε στο Mega ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μανιάτης «η Βουλή των Ελλήνων θα μάθει, θα διερευνήσει και θα επικυρώσει τις πρώτες συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου με ιδιώτες αναδόχους για το πώς θα αξιοποιηθεί ο ορυκτός μας πλούτος. Αυτό έχει και την έννοια του ελέγχου από τον ελληνικό λαό του θέματος πώς αξιοποιείται ο ορυκτός πλούτος της χώρας και πού θα πάνε τα χρήματα αυτά».

Ο κ. Μανιάτης διευκρίνισε ότι «αμέσως μετά την υπογραφή, ο ανάδοχος παίρνει εντολή από το Δημόσιο να προχωρήσει τις έρευνες. Άρα μέσα στο 2014 θα δούμε και οπτικά νομίζω εξελίξεις».

Σημείωσε επίσης ότι στόχος του υπουργείου είναι η «ταυτόχρονη τήρηση των αυστηρότερων δυνατών περιβαλλοντικών προδιαγραφών, χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην επιχειρηματικότητα τη μεγάλη και κυρίως την μικροεπιχειρηματικότητα που δημιουργεί και πολλές θέσεις εργασίας».

Σχόλια