Όλυμπος: πυρκαγιά στο “Βουνό των Θεών” – Φωτιά και στη Μεγαλόπολη

0
9

Δύο πυρκαγιές, η μία στον Όλυμπο και η άλλη στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, βρίσκονται σε εξέλιξη

Η πυρκαγιά στον Όλυμπο εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο και συγκεκριμένα στη βόρεια πλαγιά της χαράδρας του Ενιπέα. Αυτή τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των αντρών της Πυροσβεστικής, ενώ νωρίς το πρωί ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού, περιορίζοντας την πυρκαγιά.

Η φωτιά εντοπίστηκε από τον αγωγιάτη, κ. Στάθη Τριανταφυλλίδη, περίπου στις 10:20πμ. και άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου και τα καταφύγια «Σπήλιος Αγαπητός», Πετρόστρουγκας και Πριόνια.

Δύο μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ο διαχειριστής του καταφυγίου στα Πριόνια, κ. Δημήτρης Κυρίτσης, λειτούργησαν ως παρατηρητές και συνεργάστηκαν με την Πυροσβεστική Υπηρεσία με σκοπό να κατευθυνθεί το ελικόπτερο στο εξαιρετικά δύσβατο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά. Οι συντεταγμένες για την εστία της φωτιάς δόθηκαν στην ΠΥ από τη Διεύθυνση Επιχειρήσεων της ΕΟΔ, μέσω του ραδιοδικτύου της, για τον άμεσο εντοπισμό της από το ελικόπτερο.

Με την άριστη και ταχύτατη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το ελικόπτερο συνεχίζει να πραγματοποιεί ρίψεις νερού με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται 10μελές πλήρωμα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για να συνδράμει εφόσον χρειαστεί.

Η πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη καίει χορτολιβαδική έκταση. Επί τόπου επιχειρούν οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής με 16 άντρες, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο, δύο υδροφόρες του δήμου Μεγαλόπολης και πέντε πετζετέλ.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν θέσει υπό έλεγχο και αυτή την πυρκαγιά.

econews

Σχόλια