Φουκουσίμα: εργάτες μολύνονται από ραδιενεργή σκόνη

1
12

Δύο εργάτες του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία μολύνθηκαν με ραδιενεργά μικροσωματίδια, στο δεύτερο περιστατικό του είδους την τελευταία εβδομάδα, με την εμπλοκή προσωπικού εκτός κυρίου κέντρου επιχειρήσεων.

Το σύστημα συναγερμού των αισθητήρων σκόνης τέθηκε σε λειτουργία τη Δευτέρα, έξω από την ακτίνα του κέντρου επιχειρήσεων, όπου υποτίθεται ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι τόσο χαμηλά ώστε να μην απαιτείται η χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργάτες.

Μολύνθηκαν δύο εργάτες που περίμεναν στη στάση του λεωφορείου για να πάνε σπίτι τους και οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε καθαρισμό πριν εγκαταλείψουν τη μονάδα, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Tokyo Electric Company, γνωστή ως Tepco.

Η Tepco δεν είναι βέβαιη ότι η ενεργοποίηση του συναγερμού σχετίζεται με τη μόλυνση των εργατών και εξετάζει το περιστατικό, σε ακόμα μια διφορούμενη ανακοίνωσή της σχετικά με τα τεκταινόμενα στο μαρτυρικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, είχε ενεργοποιηθεί ο ίδιος συναγερμός και δέκα εργάτες που περίμεναν το λεωφορείο βρέθηκαν μολυσμένοι με ραδιενεργά μικροσωματίδια.

Η Tepco υποπτεύεται ότι τα μικροσωματίδια προήλθαν από αντλίες ψεκασμού που χρησιμοποιούνται για να δροσίζονται οι εργάτες κατά τους καυτούς θερινούς μήνες.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας εκδήλωσε την πρόθεσή της να εμπλακεί ενεργά στις εργασίες αποκατάστασης του εργοστασίου της Φουκουσίμα μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που αποδεικνύουν τη διαρροή ραδιενεργών υδάτων στον ωκεανό και τις επανειλημμένες δηλώσεις διάψευσης της Tepco.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ολος ο «καλος» ο κοσμος εχει πεσει με τα μουτρα πανω στον αλητη τον ασαντ που, εαν και δεν εχει εξακριβωθει ακομα, ριχνει χημικα… για τους εγληματιες ιαπωνες που εδω και δυο χρονια μολυνουν τον ειρηνικο ωκεανο με ραδιενεργεια, ουτε ενα προστιμο. γιατι? γιατι δεν ειναι μουσουλμανοι και ειναι και σκλαβοι των αμερικανων…

Comments are closed.