Διαμέρισμα loft σε υπεράκτιες ανεμογεννήτριες στεγάζει τεχνικούς

0
6

Οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες κατασκευάζονται και σχεδιάζονται σε ολοένα και μεγαλύτερα μεγέθη με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανάγκες σε τεχνικούς συντήρησης.

Ένα αρχιτεκτονικό γραφείο παρουσίασε μια πρωτότυπη ιδέα για τη στέγαση όλων αυτών των τεχνικών κατά τη διάρκεια των εργασιών ελέγχου και συντήρησης: διαμερίσματα εντός του κελύφους των ανεμογεννητριών.

Πρόκειται για το αρχιτεκτονικό γραφείο Morphocode με έδρα τη Σόφια της Βουλγαρίας που προτείνει το Wind Turbine Loft. Όπως λένε οι αρχιτέκτονες του Morphocode:

“Το ‘Wind turbine loft’ είναι μια λύση που συνδυάζει το περιβάλλον κατοικίας και εργασίας σε μια μοναδική οντότητα, ασυνήθιστης ατμόσφαιρας. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή φιλοσοφία πίσω από την κατασκευή των λοφτ, δηλαδή το γνωστό μονοπάτι της ανακύκλωσης εγκαταλελειμμένων εμπορικών χώρων, υιοθετήσαμε την ιδέα της ανακάλυψης νέων, ανεξερεύνητων περιοχών για τις κατοικίες λοφτ”.

Τι προβλέπει η ιδέα τους; Την κατασκευή ενός loft πίσω από τεράστιες περιστρεφόμενες έλικες, ακριβώς πάνω από μια γιγάντια ενέργεια, σε μεγάλο ύψος από την επιφάνεια του ωκεανού, σε μια περιοχή υψηλού αιολικού δυναμικού.

Ωστόσο, όλοι αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν υπό την προϋπόθεση ότι μια μεγάλη εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών υιοθετούσε την ιδέα.

Παρόλα αυτά εάν η σύγχρονη τάση θέλει μικρότερα σπίτια, μινιμαλιστικά διαμερίσματα, “πράσινες” και “έξυπνες” κατοικίες, η ιδέα της κατοίκησης μιας υπεράκτιας ανεμογεννήτριας φαντάζει αν μη τι άλλο τραβηγμένη.

econews

Σχόλια