Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα: περιβαλλοντική ενημέρωση σε μικρούς μαθητές

0
7

Την Τρίτη 12/08/13 μέλη του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα βρέθηκαν στον προαύλειο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου στα Τζίτζινα Λακωνίας για να συναντήσουν τα παιδιά – κατοίκους του χωριού αλλά και όλα όσα το επισκέπτονται κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης περιβαλλοντικής ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής, μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες ευαισθητοποίησης σε ότι αφορά στο περιβάλλον και στην προστασία του, αλλά και σε δραστηριότητες απόκτησης γνώσεων.

Στόχος της εμπλοκής των παιδιών με δραστηριότητες τέτοιου τύπου είναι να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζουν, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από περιβαλλοντικά θέματα.

Πιο συγκεκριμένα περίπου 25 παιδιά ζωγράφισαν ζώα του δάσους, έγραψαν μηνύματα για το περιβάλλον και την προστασία του, συμπλήρωσαν κρυπτόλεξα και σταυρόλεξα με θέμα την προστατευόμενη περιοχή και συμμετείχαν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Στο τέλος της επίσκεψης μικροί και μεγάλοι επιδόθηκαν σε ξεκαρδιστικές τσουβαλοδρομίες!

 

Σχόλια