Υπουργοί στη Σαντορίνη για το μπλακ αουτ – Μήνυση καταθέτει η δημοτική αρχή

0
7

Εως τις 11.00 σήμερα, Παρασκευή, το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση του νησιού διαβεβαίωσαν τους τοπικούς φορείς οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σύμφωνα με tovima.gr.

Οι δύο υπουργοί έφτασαν το πρωί στη Σαντορίνη, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, που προκάλεσε αγανάκτηση σε κατοίκους και τουρίστες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Θήρας κ. Νίκος Νομικός ανέφερε πως ζήτησε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα  να μην εκδοθούν οι επόμενοι λογαριασμοί της ΔΕΗ για τους συναδέλφους του, σε αντιστάθμισμα των ζημιών που προκλήθηκαν από τη διακοπή ηλεκτροδότησης.

Σε ό,τι αφορά το νέο μπλακ αουτ, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης, δήλωσε ότι οφείλεται σε απρόοπτη βλάβη σε έναν πυκνωτή.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται και πάλι στην ενίσχυση του παραγωγικού δυναμικού του τοπικού σταθμού παραγωγής, που φθάνει με τις γεννήτριες που έχουν μεταφερθεί στο νησί στα 27MW.

Στο μεταξύ γίνονται προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος.

Σε δηλώσεις του πάντως για το θέμα ο δήμαρχος του νησιού, Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος, δήλωσε πως θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Σχόλια