Νέο μπλακ αουτ βύθισε στο σκοτάδι τη Σαντορίνη – Ζητούν εισαγγελική παρέμβαση

0
7

Νέο μπλακ αουτ σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Σαντορίνη, κάτι που προκάλεσε την αγανάκτηση κατοίκων, επισκεπτών και επιχειρηματιών του νησιού.

Το πρόβλημα προκλήθηκε από βλάβη σε πυκνωτή στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, όπου την Τρίτη σημειώθηκε η έκρηξη.

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ο δήμαρχος Σαντορίνης, Νικος Ζώρζος ανέφερε ότι με βάση τον προγραμματισμό που είχε ανακοινώσει η ΔΕΗ το πρόβλημα θα έπρεπε να είχε λυθεί από την Τετάρτη, ενώ τόνισε ότι με καθυστέρηση έφτασαν στο νησί τόσο το οχηματαγωγό «Μελίνα», που μετέφερε από τη Ρόδο γεννήτριες ισχύος 5 μεγαβάτ, όσο και το αρματαγωγό «Χίος».

«Να έρθει ένας υπουργός να συντονίσει την κατάσταση και να παρέμβει ο εισαγγελέας. Δεν υπάρχει ανοχή ούτε ενός λεπτού πλέον», τόνισε ο κ. , Ζώρζος, ενώ νωρίτερα είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Μάλιστα ο δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον διοικητή της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για την αθέτηση του χρονοδιαγράμματος, σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Σημειώνεται ότι Κατά τη χθεσινή ημέρα η Σαντορίνη εξακολουθούσε να ηλεκτροδοτείται εκ περιτροπής, ανάλογα με το πρόγραμμα διακοπής ηλεκτροδότησης ανά περιοχή, διάρκειας δύο ωρών,  που είχε εκδώσει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Σχόλια