Πυρκαγιές σε Αχαΐα, Φθιώτιδα, Αρκαδία, Αμφιλοχία

0
6

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε Αχαΐα, Φθιώτιδα, Αρκαδία και Αιτωλοακαρνανία, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Μπάλα Αχαΐας, κοντά στην Πάτρα. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Φωτιά εκδηλώθηκε και στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, όπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση και στην περιοχή κάτω Κουτρουφα Αρκαδίας. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες, οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν από αέρος δύο αεροσκάφη και δύο πετζετέλ.

Φωτιά ξέσπασε επίσης, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση στο Μαλατέικο Βάλτου, στην Αμφιλοχία. Στο μέτωπο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, έντεκα οχήματα και τρία εναέρια μέσα.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, δεν επιτρέπεται από σήμερα, Παρασκευή, έως και την Κυριακή η διέλευση οχημάτων και πεζών στις δασικές εκτάσεις και τα περιαστικά δάση των περιοχών για τις οποίες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Το μέτρο θα ισχύει από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου.

Οι περιορισμοί αυτοί, εφόσον κριθεί απαραίτητο, δύναται να επεκταθούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, θα ενδυναμωθούν οι περιπολίες από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα, Παρασκευή, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Αττικής
-Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας
-Νήσος Σκύρος
-Νήσος Λέσβος
-Νήσος Θάσος
-Νήσος Σαμοθράκη
-Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων
-Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας
-Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας
-Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής (περιλαμβανομένης της χερσονήσου του Άθω)
-Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
-Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης
-Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης
-Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Σχόλια