Μπλακ αουτ στη Σαντορίνη – Μάχη για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση

0
5

Εντός της ημέρας αναμένεται να επανέλθει πλήρως η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη, μετά την έκρηξη που προκλήθηκε στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής, προκαλώντας γενικό μπλακ αουτ.

Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, με εκ περιτροπής παροχή ενέργειας στο νησί, ξεκίνησε χθες λίγο μετά τις 20:00.

Σήμερα νωρίς το πρωί αναμενόταν να φθάσει στη Σαντορίνη το αρματαγωγό «Χίος», το οποίο μεταφέρει ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, συνολικής ισχύος 10 μεγαβάτ, για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ενώ ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, ισχύος 5 MW, μεταφέρθηκαν στο νησί και από τη Ρόδο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΗ:

Η ΔΕΗ ανακοινώνει πως στις 20:00 μμ, κάνοντας χρήση των εγκατεστημένων εφεδρικών ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, ξεκίνησε η σταδιακή επαναηλεκτροδότηση του νησιού.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι ενέργειες για την άμεση αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, συγκεκριμένα :

-Σύντομα ετοιμάζεται να αποπλεύσει το αρματαγωγό «Χίος», το οποίο μεταφέρει ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 10MW, και το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στη Θήρα τις πρωινές ώρες.

-Στις 18:00 απέπλευσε το εμπορικό πλοίο «Horizon», το οποίο μεταφέρει ειδικό γερανό αναγκαίο για την τοποθέτηση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.

-Επίσης θα πραγματοποιηθεί, εντός των επόμενων ωρών, μεταφορά ηλεκτροπαραγωγών ζευγών και από το νησί της Ρόδου, ισχύος, τουλάχιστον, 5 MW.

Η ΔΕΗ θα ήθελε, για ακόμη μία φορά, να ζητήσει την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού, για την αναστάτωση που έχει προκληθεί από τη σοβαρή πυρκαγιά στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και δεσμεύεται για την, κατά το δυνατόν, ταχύτερη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Σχόλια