«Κόκκινα» 250 σπίτια στη Φθιώτιδα λόγω του σεισμού

0
7

Ακατάλληλα έχουν κριθεί πάνω από 250 σπίτια στα χωριά της Φθιώτιδας που επλήγησαν από το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ την Τετάρτη και τους μετασεισμούς που ακολούθησαν.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του ΤΕΕ Ανατ. Στερεάς, κ. Αποστόλη Καραναστάση, «ο αριθμός των σπιτιών που έχουν πάθει σοβαρές ζημιές και αναμένεται να κριθούν ‘κόκκινα’ τελικά θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 350 σπίτια».

Στα χωριά Ρεγγίνι, Μόδι, Ξυλικοί, Τιθρώνιο, Μενδενίτσα οι μετασεισμοί έχουν ξεπεράσει τους 300 και οι περισσότεροι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και φιλοξενούνται σε συγγενείς ή κοιμούνται σε σκηνές.

Εκτός από σπίτια έχουν πληγεί και επαγγελματικές εγκαταστάσεις, ενώ καθησυχαστικοί είναι και οι αρχαιολόγοι για τις πιθανές ζημιές σε αρχαία μνημεία.

Ζημιές έχουν υποστεί τρείς εκκλησίες, ενώ γίνονται καταγραφές σε δημόσια κτήρια, κυρίως σχολεία.

Κατά την επίσκεψή τους σε χωριά της περιοχής την περασμένη Παρασκευή, τόσο ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, διαβεβαίωσαν ότι ο κρατικός μηχανισμός θα ανταποκριθεί άμεσα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σχόλια