Χιλιάδες παράνομα φάρμακα σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας

0
2

Τεράστια ποσότητα παράνομων φαρμακευτικών προϊόντων εντοπίστηκε χθες σε κατάστημα χονδρικού εμπορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, στο κατάστημα βρέθηκαν κρυμμένα και έτοιμα προς πώληση 32.871 χάπια και 18 μπουκάλια λαδιού για στυτική δυσλειτουργία.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι  για τα προϊόντα αυτά δεν είχαν εκδοθεί συνοδευτικά φορολογικά στοιχεία αξίας ή διακίνησης αγαθών.

Τα παράνομα σκευάσματα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, προκειμένου να διενεργηθούν οι απαιτούμενες εργαστηριακές εξετάσεις.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 23χρονος Κινέζος, ως υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ αναζητείται και η 67χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος, επίσης υπήκοος Κίνας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, απάτη, παράβαση των διατάξεων σχετικά με τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τα εμπορικά σήματα, τον αγορανομικό και εθνικό τελωνειακό κώδικα – λαθρεμπορία, καθώς και για εμπορία, εν γένει φαρμακευτικών διαιτητικών και καλλυντικών προϊόντων.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχόλια