Από ασφυξία πέθαναν τα δυο αδελφάκια –Τι ξύπνησε τα ένστικτα του πύθωνα

0
19

Από ασφυξία πέθαναν τα δυο αδελφάκια στον Καναδά που δέχθηκαν επίθεση από αφρικανικό πύθωνα την ώρα που κοιμόντουσαν, όπως προέκυψε από τη νεκροψία.

Τα αδελφάκια Connor και Noah Barthe, ηλικίας έξι και τεσσάρων ετών, βρέθηκαν νεκρά τη Δευτέρα στο διαμέρισμα ενός φίλου τους, πάνω από ένα pet shop, στην πόλη New Brunswick στον Καναδά.

Ο πατέρας του φίλου τους ήταν ο ιδιοκτήτης του pet shop.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία το φίδι, μήκους τεσσάρων μέτρων και βάρους 45 κιλών, κατάφερε να ξεφύγει από το κλουβί του και μέσω του συστήματος εξαερισμού στην οροφή βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρα που κοιμόντουσαν τα δυο παιδιά.

Πριν πέσουν για ύπνο τα παιδιά έπαιζαν με τα ζώα της οικογένειας, μεταξύ των οποίων λάμα και κατσίκες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το παιχνίδι με τα ζώα ήταν μοιραίο για τα αγοράκια, καθώς οι μυρωδιές ξύπνησαν τα άγρια ένστικτα του πύθωνα.

Οι πύθωνες σκοτώνουν τα θηράματά τους για να τραφούν και δεν βλέπουν πολύ καλά τη νύχτα.

Το πιθανότερο είναι ότι οι μυρωδιές, σε συνδυασμό με τη θερμότητα του σώματος των παιδιών, οδήγησαν στην επίθεση του φιδιού.

Ο αφρικανικός πύθωνας δεν είναι δηλητηριώδης, ωστόσο είναι πολύ δυνατός και μπορεί να σκοτώσει πολύ μεγάλα ζώα, μεταξύ των οποίων αντιλόπες.

Η μητέρα των άτυχων αγοριών ανάρτησε φωτογραφίες στο Facebook με τα παιδιά της να καθαρίζουν το γυάλινο κλουβί του πύθωνα τη μέρα πριν δεχτούν την επίθεση.

Ο τραγικός θάνατος των δυο παιδιών έφερε στο προσκήνιο το θέμα της κατοχής εξωτικών ζώων στον Καναδά.
econews

Σχόλια