Στην Κύπρο ο Μανιάτης για τριμερές μνημόνιο στα ενεργειακά

1
5

O Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, πρόκειται να συμμετάσχει σε τριμερή συνάντηση εργασίας, η οποία θα λάβει χώρα στις 7 και 8 Αυγούστου στη Λευκωσία, μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ  και Ελλάδος.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής προώθησης της περιφερειακής συνεργασίας στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και Αν. Μεσογείου.

Στη συνάντηση, στην οποία μετέχουν επίσης ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, Γιώργος Λακκοτρύπης, και ο Υπουργός Υδάτων και Ενεργειακών Πόρων του Ισραήλ, SilvanShalom, πρόκειται να υπογραφεί τριμερές Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding) από τους τρεις Υπουργούς με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της Ενέργειας (Ενεργειακές Υποδομές, Έρευνα και Ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Φυσικοί Πόροι), της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Διαχείρισης των Υδατικών Πόρων.

Οι Υπουργοί των τριών χωρών αναμένεται να εκδώσουν κοινή διακήρυξη με την οποία θα δηλώνουν την υποστήριξή τους στο σχέδιο ενεργειακής διασύνδεσης «EuroAsia Interconnector», το οποίο διασυνδέει τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, μεταφορικής ισχύος 2000 MW μέσω της πόντισης σχετικού ηλεκτρικού καλωδίου μεταξύ των τριών χωρών. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένo έργο, πριν λίγες μέρες εντάχθηκε στα «Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος» (Projects of Common Interest) της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπειτα από συντονισμένες ενέργειες Ελλάδος και Κύπρου.

Κατά την επίσκεψή του στη Λευκωσία, ο κ. Μανιάτης θα έχει διμερείς συνομιλίες με τους Κύπριους ομολόγους του, Γιώργο Λακκοτρύπη και Νίκο Κουγιάλη, κατά τις οποίες θα ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία των εργασιών εξόρυξης φυσικού αερίου στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου και για την πορεία των ερευνών στον ελληνικό χερσαίο και θαλάσσιο χώρο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Xρειάζεται -ή όχι- ο κρατικός κορβανάς, πολλά λεφτά, και γρήγορα; Γιατί δεν εθνικοποιούν π.χ. τον Όμιλο ΕΛΠΕ, κλαπέντα από τον οίκο Λάτση, πλήρη με παραγωγή, διύλιση και διανομή [ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ «ΦΕΞΕ ΜΟΥ ΓΛΙΣΤΡΗΣΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ»] Ορυκτών Καυσίμων??? Γιατί δεν εθνικοποιούν ολόκληρο τον θεσμικό τμήμα των τραπεζών, δηλαδή όσες έχουν τσιμπήσει 288.000.000.000 ευρώ, από Δεκέμβρη 2008 μέχρι σήμερα?????

    Από την στιγμή που το περιλάλητο «Πρόγραμμα» [της ευρωδούλου Δανειακής Συμβάσεως, συζευγμένης αναγκαστικά με ειδεχθές Μνημόνιο Συνεννοήσεως για μέτρα αυτοκαταστροφικής Λιτότητος, και συντεταγμένης συρρικνώσεως οικονομικών μεγεθών] ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ, που να χτυπάνε τον κώλο τους χάμες, ο παρακοιμώμενος και αρχισφουγγοκωλάριος της Αυτού Αλαζονικότητος Βαγγέλα του Φύσκονα, πανυπερσέβαστος δεσπότης Ιωάννης Μανιάτης ανακάλυψε την λαϊκιστική αίγλη του Ορυκτού Πλούτου, που θα μας λύσει όλα τα προβλήματα [που αυτοί οι σιχαμένοι κρατοκτόνοι δημιουργούν].. Αν τα έλεγε Καζάκης ή Λαφαζάνης, θα επρόκειτο για γραφικότητες. Αφού τα ανακοινώνει ο τρισμέγιστος, αποτελούν αλήθεια του Θεού [της Ευρω-ολοκληρώσεως], όσες αναληθείς σάλτσες και αν προστεθούν [έτσι για ομορφιά]..! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=399465273480210&set=a.242788412481231.55885.100002502233523&type=1&theater https://www.facebook.com/photo.php?fbid=226185130729507&set=o.350605492826&type=3

Comments are closed.