Πύρινη κόλαση στη Βαρυμπόμπη – Σπίτια στις φλόγες

0
12

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Το έργο της κατάσβεσης είναι εξαιρετικά δύσκολο γιατί σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, ωστόσο στην επιχείρηση συνδράμουν ενισχύσεις από όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, έπειτα από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβέστες έχουν αποσοβήσει τον κίνδυνο εισόδου της φωτιάς στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας όπως επίσης και το ενδεχόμενο ολοσχερών καταστροφών στις κατοικίες της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τώρα έχει καταστραφεί ολοσχερώς ένα σπίτι, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές και σε άλλες κατοικίες.

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 22:48 το βράδυ της Δευτέρας.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ωστόσο σταδιακά οι δυνάμεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν με 122 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 96 άτομα πεζοπόρο, 10 εθελοντικά οχήματα με 20 άτομα, 15 υδροφόρες Ο.Τ.Α., 10 ιδιωτικές υδροφόρες, 60 στρατιώτες, 3 μηχανήματα του Στρατού, ενώ με το πρώτο φώς της ημέρας έχει δοθεί εντολή να ενισχύσουν τις επίγειες δυνάμεις από αέρα 10 αεροσκάφη , δύο ελικόπτερα CHINOOK, ενώ θα συντονίζονται από SUPER PUMA.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από πευκόφυτη περιοχή και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και του δυνατού αέρα.

Σημειώνεται ότι οι φλόγες λίγο πριν τις 3 πλησίασαν στο Κέντρο Αιμοδοσίας στους Θρακομακεδόνες, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή για εκκένωση κατοικιών γύρω από την οδό Ορφέως, προς τον οικισμό της Αγίας Κυριακής.

Η κυκλοφορία στους δρόμους κοντά στο μέτωπο, από το ύψος της πλατείας Θρακομακεδόνων, έχει διακοπεί.

Σχόλια