Πυρκαγιά εκτός ελέγχου καίει σπίτια στο Μαρκόπουλο

0
9

Υλικές ζημιές σε σπίτια έχει προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση στην περιοχή Χεροβούνι στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Η φωτιά διέσχισε τον Ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο και κατευθύνθηκε προς τον Κουβαρά. Οι κατασκηνώσεις της περιοχής Κερατέας – Διονύσου δεν κινδύνευσαν, όμως 193 παιδιά που βρίσκονταν σε αυτές απομακρύνθηκαν με λεωφορεία.

Επί τόπου επιχειρούν δύο ελικόπτερα, δέκα αεροσκάφη Καναντέρ, 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 41 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εννέα οχήματα ΟΤΑ, 12 ιδιωτικά βυτιοφόρα και πέντε σκαπτικά μηχανήματα.

Ο δήμαρχος Μαρκόπουλου απευθύνει έκκληση στους ιδιώτες που διαθέτουν υδροφόρες να βοηθήσουν με τη μεταφορά νερού προς της δυνάμεις πυρόσβεσης. Το Πυροσβεστικό Σώμα έθεσε σε επιφυλακή όλες τις δυνάμεις της Αττικής.

«Παρακαλούμε θερμά, κάθε ιδιώτη ο οποίος τυγχάνει να έχει στην κατοχή του φορτηγό – υδροφόρα, να σπεύσει στην περιοχή Μερέντα και κοντά στον Ιππόδρομο, όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά την τελευταία ώρα, προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεσή της. Πρώτα όμως, να έρθει οπωσδήποτε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, κο Κων/νο Μαγγανά, στο τηλ: 6944-507099 και 6975-200993», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Μαρκοπούλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η πυρκαγιά αποδίδεται σε οξυγονοκόλληση που κάποιοι έκαναν σε εκκλησία της περιοχής.

econews

Σχόλια