Έξωση σε 75χρονο γιατί κάπνιζε αποφάσισε δικαστήριο

0
8

Τη δυνατότητα να κάνουν έξωση στους ενοικιαστές τους που καπνίζουν θα έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Γερμανία σύμφωνα με απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου του Ντύσελντορφ.

Ειδικότερα, το δικαστήριο αποφάσισε την έξωση του 75χρονου Φρίντχελμ Άντολφ, ο οποίος κατοικούσε στο διαμέρισμα επί 40 συναπτά έτη, κατόπιν καταγγελίας του ιδιοκτήτη, με το σκεπτικό ότι εξαιτίας του καπνού από τα τσιγάρα του είχαν εμποτιστεί οι κοινόχρηστοι χώροι του κτιρίου με αποτέλεσμα να μυρίζουν άσχημα.

Ο 75χρονος καπνιστής αντέτεινε ότι δεν είναι δική του υπαιτιότητα η διαφυγή του καπνού στο κτήριο.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε το δικαίωμα στο κάπνισμα στο σπίτι, αλλά υποστήριξε ότι οι άλλοι ενοικιαστές δεν είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται την «απαράδεκτη και ανυπόφορη μυρωδιά».

Ο 75χρονος Άντολφ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

Στο πλευρό του τάχθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών ενοικιαστών, Φρανζ-Γκέοργκ Ριπς, που επέκρινε την απόφαση λέγοντας ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη την ηλικία του ενοικιαστή ή το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο ηλικιωμένος διέμενε στο διαμέρισμα.

Από την άλλη, εκπρόσωπος του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο ανέφερε ότι μέσω της απόφασης εστάλη ένα σημαντικό μήνυμα, χαρακτηρίζοντας το κάπνισμα στα διαμερίσματα ως «γενικό πρόβλημα» και προσθέτοντας ότι «πολλοί άνθρωποι δεν είναι πλέον πρόθυμοι να ανέχονται τον καπνό των άλλων».

Σχόλια