Πανίσχυρο αντιβιοτικό σε θαλάσσιο μικρόβιο σκοτώνει άνθρακα και σταφυλόκοκκο

0
57

Ένα ολοκαίνουριο και παντελώς άγνωστο μέχρι σήμερα αντιβιοτικό ανακάλυψαν οι επιστήμονες σε θαλάσσιο μικροοργανισμό (ακτινομύκητα), ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνια.

Την ανακάλυψη έκανε ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Scripps, με επικεφαλής τον καθηγητή William Fenical του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας – Σαν Ντιέγκο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το νέο αντιβιοτικό, που ονομάστηκε ανθρακομυκίνη, έχει μοναδική χημική σύνθεση και θα μπορούσε να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το επικίνδυνο βακτήριο του χρυσίζοντος σταφυλόκοκκου (MRSA), καθώς και το βακτήριο του άνθρακα.

«Το σημαντικό στοιχείο της έρευνάς μας είναι ότι η ανθρακομυκίνη έχει νέα, μοναδική χημική δομή. Η ανακάλυψη επιβεβαιώνει πολλές προηγούμενες ανακαλύψεις που δείχνουν ότι τα θαλάσσια βακτήρια είναι μοναδικά από γενετική και χημική άποψη», δήλωσε ο Δρ. Fenical.

Οι αρχικές εξετάσεις έδειξαν ότι το νέο αντιβιοτικό μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το βακτήριο του άνθρακα, που χρησιμοποιείται ως όπλο βιοτρομοκρατίας, καθώς και το βακτήριο Staphylococcus aureus.

Η ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική γιατί πρόκειται για ένα εντελώς νέο αντιβιοτικό που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει διάφορα μικρόβια που έχουν αναπτύξει ανθεκτικότητα στα υπάρχοντα φάρμακα.
econews

Σχόλια