Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου – Περιπολίες εθελοντών

0
6

Σε επιφυλακή βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, με ενίσχυση της δύναμης και διαρκείς περιπολίες εθελοντών στο περιαστικό δάσος καθώς η πιθανότητα εκδήλωσης και στη συνέχεια ανάπτυξης πυρκαγιάς στην περιοχή είναι μεγάλη και ο δείκτης επικινδυνότητας χαρακτηρίζεται ως «Κατηγορίας 4», δηλ. ιδιαίτερα υψηλός.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχίζει την ενεργοποίηση εθελοντικών ομάδων και με 30 οχήματα διαθέσιμα στο σύνολό τους –μεταξύ των οποίων ασθενοφόρο και διασωστικό όχημα- και περισσότερα από 60 άτομα προσωπικό είναι σε ετοιμότητα για λήψη αυξημένων μέτρων που προβλέπονται στα αντιπυρικά σχέδια προστασίας του Σέιχ-Σου.

Να σημειωθεί ότι χθες, Τρίτη 30 Ιουλίου 2013, αργά το απόγευμα, πυρκαγιά μικρής έκτασης (περίπου 700 μέτρων) που προκλήθηκε στο Σέιχ-Σου αντιμετωπίστηκε γρήγορα και άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ προς συνδρομή της Υπηρεσίας προσέτρεξαν και δύο οχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο απόφασης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης σύμφωνα με την οποία απαγορεύθηκε η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων στο δάσος του Σέιχ-Σου σήμερα από τις 21:00 και έως την Πέμπτη στις 07:00, οι εθελοντικές ομάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης αναλαμβάνουν τη διαρκή περιφρούρηση του χώρου και με αυτόν τον τρόπο να συμβάλουν αποφασιστικά στην αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς.

Στις ομάδες εθελοντών ανήκουν οι εξής:

-Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Θεσσαλονίκης
-Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ)
-Σύλλογος Καταδρομέων Βορείου Ελλάδος
-Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ)
-Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ)
-Έλληνες Διασώστες
-Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Θεσσαλονίκης
-Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης
-Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.)

Σχόλια