Η ΑΒΒ εξαγόρασε την Power-One και μπήκε στην αγορά φωτοβολταϊκών μετατροπέων

0
3

Ο Όμιλος ΑΒΒ, ηγετική εταιρεία στον τομέα της ενέργειας και του αυτοματισμού επισημοποίησε την εξαγορά της εταιρείας Power-One που δραστηριοποιείται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει ηγετική θέση στην κατασκευή φωτοβολταϊκών μετατροπέων.

Η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση τοποθετεί την ΑΒΒ στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς φωτοβολταϊκών μετατροπέων. Η Power-One διαθέτει μια από τις πιο ολοκληρωμένες σειρές μετατροπέων, για οικιακή χρήση μέχρι και για χρήση σε φωτοβολταϊκά πάρκα μεγάλης ισχύος. Η εταιρεία διαθέτει χαρτοφυλάκιο με προϊόντα ενεργειακών λύσεων που λειτουργούν συμπληρωματικά στα προϊόντα της ΑΒΒ. Η Power-One απασχολεί 3.500 υπαλλήλους κυρίως στην Κίνα, την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σλοβακία.

«Η απόκτηση της Power-One διευρύνει τις δραστηριότητες της ΑΒΒ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δημιουργεί τεράστιες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους πελάτες, τους εργαζομένους και τους μετόχους του Ομίλου» είπε ο CEO της ΑΒΒ Joe Hogan. “Το δίδυμο των εταιρειών ΑΒΒ και Power-One δημιουργεί έναν παγκοσμίου εμβέλειας ενεργειακό παίκτη ο οποίος είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη στρατηγική που έχει ανακοινώσει ο Όμιλος μέχρι το 2015. Με μεγάλη ευχαρίστηση καλωσορίζουμε τους εργαζομένους της Power-One στους κόλπους της ΑΒΒ».

«Με χαρά εισερχόμαστε στην οικογένεια της ΑΒΒ και ανυπομονούμε για ένα κοινό λαμπρό μέλλον» δήλωσε ο Richard J. Thompson, CEO της Power-One. «Μαζί μπορούμε αποτελεσματικότερα να ικανοποιήσουμε τη συνεχώς αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για καινοτόμες ενεργειακές λύσεις στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να ενδυναμώσουμε τη παγκόσμια κυριαρχία μας. Η ΑΒΒ είναι ο ιδανικός εταίρος και πιστεύουμε πως είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για τη συνεργασία».

Σχόλια