Πυρκαγιές: "στάχτη" 30.000 στρέμματα δάσους στη Ρόδο – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν σήμερα

0
8

Σε ύφεση βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες η πυρκαγιά που ξέσπασε στη νότια Ρόδο, αφού πρώτα αποτέφρωσε πάνω από 30.000 στρέμματα δάσους, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Ορισμένοι μάλιστα κάνουν λόγο για καταστροφή που ξεπερνά τα 40.000 στρέμματα στη Ρόδο. Τουλάχιστον σήμερα επικρατεί άπνοια, γεγονός που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών.

Από την άλλη πλευρά, σε ύφεση βρίσκεται και το πύρινο μέτωπο στη Μεσσαρά Ηρακλείου Κρήτης, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή λόγω των αναζωπυρώσεων.

Η πυρκαγιά απείλησε την Πόμπια, ενώ οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στους οικισμούς Πηγαϊδάκια και Αντισκάρι απειλώντας και σπίτια.

Η φωτιά στην Κρήτη κατέστρεψε θερμοκήπια και άλλες αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, με το μέγεθος της καταστροφής να παραμένει ανυπολόγιστο.

—Προειδοποίηση υψηλής επικινδυνότητας για την Δευτέρα

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε τον χάρτη με τις περιοχές υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιάς για σήμερα Δευτέρα.

Η «υψηλή» επικινδυνότητα, 3η στην 5 επιπέδων κλίμακα, εντοπίζεται στην Αττική, τον Αργοσαρωνικό, τη Βοιωτία και την Εύβοια, το ΒΑ Αιγαίο και τις Κυκλάδες, το μεγαλύτερο τμήμα των Δωδεκανήσων και την Κρήτη, καθώς και τη νότια πλευρά της Λακωνίας.

econews

Σχόλια