Πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Ρόδο – Σε ύφεση στην Κρήτη, κατάσβεση στη Σέριφο

0
11

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σάββατο στη Ρόδο και συγκεκριμένα σε δάσος στην Ίστριο, στο νότιο τμήμα του νησιού.

Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε ακτίνα 40 χιλιομετρων και επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, τις οποίες συνδράμουν τέσσερα αεροπλάνα και δύο πυροσβεστικά  ελικόπτερα.

Σύμμαχος των πυροσβεστών ο άνεμος που δείχνει να έχει κοπάσει.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, το Σάββατο το βράδυ εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Αρνίτα, αλλά με τη βοήθεια και των εθελοντών η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα σπίτια.

—Υπό έλεγχο στην Κρήτη

Εντωμεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το Σάββατο το βράδυ στο δήμο Φαιστού στο Ηράκλειο Κρήτης, κοντά στη Μεσαρά. Δεν κινδύνευσε ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού, προκλήθηκαν ωστόσο πολλές ζημιές σε θερμοκήπια και ελαιώνες.

Για ανεπάρκεια του μηχανισμού έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης. Δήλωσε ότι οι τοπικές αρχές ζήτησαν εναέρια βοήθεια που καθυστέρησε.

—Κατάσβεση στη Σέριφο

Στη Σέριφο, κατασβέστηκε η φωτιά στον Οικισμό Κουταλά,  ενώ διάσπαρτες εστίες εντοπίζονται  σε πλαγιές του νησιού.

Από την πυρκαγιά κάηκαν ένα σπίτι και ένα παλιό διοικητήριο στο μεγάλο Λιβάδι Σερίφου.

Η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγία Μαρίνα την Παρασκευη και αναζωπυρώθηκε το Σαββατο λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι επίγειες δυνάμεις του νησιού ενισχύθηκαν με 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα με δύο οχήματα.

Σχόλια