Απολιθωμένος κορμός από την εποχή των δεινοσαύρων στη Λέσβο

0
7

Ένας απολιθωμένος κορμός κωνοφόρου δένδρου από την Κίνα ηλικίας Ιουρασικού, που αποτελεί ιδιαίτερα σπάνιο έκθεμα, παρουσιάζεται πλέον μόνιμα στην ειδική εκθεσιακή ενότητα «Η εξέλιξη της ζωής» την Αίθουσα του Απολιθωμένου Δάσους στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι.

Πρόκειται για σπάνιο απόκτημα που παραχωρήθηκε στο Μουσείο από την κα. Zhang Suzhi Αντιδήμαρχο της Πόλης Yanqing του Πεκίνου, κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στη Λέσβο, και είναι πλέον προσιτό σε όλους τους επισκέπτες του Μουσείου.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο έκθεμα καθώς αποτελεί μια σχετικά πρόσφατη επιστημονική ανακάλυψη και αντιπροσωπεύει τη χλωρίδα της εποχής των δεινοσαύρων.

Την περίοδο του Ιουρασικού η περιοχή του Πεκίνου ήταν δασωμένη όπως αποδεικνύεται από το σημαντικό αριθμό απολιθωμένων δένδρων που ανακαλύφθηκαν και τα άφθονα αποτυπώματα πολλών ειδών δεινοσαύρων, που έχουν διατηρηθεί και περιλαμβάνουν τα φυτοφάγα σαυρόποδα αλλά και αρκετά σαρκοφάγα είδη. Λόγω της σημασίας των ευρημάτων το Γεωπάρκο Yanqing αποτελεί ένα από τα πλέον επισκέψιμα φυσικά πάρκα της Κίνας.

Ώρες λειτουργίας Μουσείου : Καθημερινά 9.00-18.00

Σχόλια