Φωτοβολταϊκά-ΠΑΣΥΦ: ανέφικτη η επιμήκυνση των δανείων – Κίνδυνος για δήμευση περιουσιών

0
8

Την άποψη ότι είναι αδύνατη μια χρονική επιμήκυνση των δανείων που έχουν λάβει οι επενδυτές στα φωτοβολταϊκά εξέφρασε ο ΠΑΣΥΦ με αφορμή τη συνάντηση φορέων του κλάδου με το ΥΠΕΚΑ, όπου τους γνωστοποιήθηκε η πρόθεση του υπουργείου να περικόψει περαιτέρω τις εγγυημένες τιμές που απολαμβάνουν.

Μάλιστα, στελέχη του ΠΑΣΥΦ, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, εκδηλώνουν την ανησυχία ότι οι επενδυτές στα φωτοβολταϊκά μπορεί να αντιμετωπίσουν ακόμα και το φάσμα της δήμευσης της περιουσίας τους.

Από τις επαφές που πραγματοποιούν με νομικούς, κυβερνητικούς και τραπεζικούς κύκλους έχει προκύψει ότι τα δάνεια των επενδυτών έχουν προέλθει από δανεισμό των τραπεζών που τους τα χορήγησαν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις και αυτά τα δάνεια δεν μπορούν να επιμηκυνθούν.

Όπως υποστηρίζει ο ΠΑΣΥΦ, ο δεύτερος “πυλώνας” του new deal για το αντιστάθμισμα της μείωσης των εγγυημένων τιμών, δηλαδή η επιμήκυνση των δανείων δεν έχει ρεαλιστικά θεμέλια (με τον πρώτο να προβλέπει τη χρονική επέκταση των συμβάσεων πώλησης στο δίκτυο).

ΣΠΗΕΦ: Έκτακτη Γ.Σ. στις 31 Ιουλίου για τη μείωση στις εγγυημένες τιμές

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά στη Θεσσαλονίκη (ΣΠΗΕΦ), την Τετάρτη 31 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης θα είναι η συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τις τρέχουσες εξαγγελίες του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τη μείωση των τιμών των συμβάσεων κατά 45% και του τρόπου αντίδρασης του Συλλόγου.

econews

Σχόλια