Τραγωδία στην Ισπανία: εκτροχιασμός τρένου με 77 νεκρούς και 131 τραυματίες

0
9

Τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 131 τραυματίστηκαν από τον εκτροχιασμό τρένου στη Γαλικία, στη βόρεια Ισπανία.

Τέσσερις άνθρωποι εξέπνευσαν στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι πέθαναν ακαριαία, στον τόπο του δυστυχήματος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε καθώς η αμαξοστοιχία προσέγγιζε την πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ισπανίας.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της κεντρικής κυβέρνησης της περιφέρειας της Γαλικίας, ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί. Επίσης διευκρινίζεται ότι από τους 131 τραυματίες, οι 20 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι διασώστες έδωσαν μάχη για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες από τα βαγόνια, πολλά εκ των οποίων είχαν ανατραπεί ή τυλιχτεί στις φλόγες.

Το τρένο ταξίδευε από τη Μαδρίτη στο λιμάνι Φερόλ της Γαλικίας, όταν αναπήδησε πάνω από τις ράγες στα περίχωρα του Σαντιάγο με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι βαγόνια να εκτροχιαστούν.

Σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών, το τρένο πήγαινε υπερβολικά γρήγορα και τα βαγόνια αναπηδούσαν και έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο. Στη συνέχεια το τρένο έπιασε φωτιά.

Άλλος μάρτυρας ανέφερε ότι άκουσε έκρηξη πριν τον εκτροχιασμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, το τρένο έτρεχε με διπλάσια ταχύτητα (180χλμ/ώρα), όταν εισήλθε σε μια πολύ κλειστή στροφή, κάτι που πιθανότατα προκάλεσε τον εκτροχιασμό.

econews

Σχόλια