Ελληνικό γιαούρτι και στα Starbucks των ΗΠΑ

0
11

Συνεργασία με την εταιρεία τροφίμων Danone ξεκινούν τα Starbucks για την προώθηση μιας νέας σειράς ελληνικού γιαουρτιού.

Το νέο προϊόν, με την επωνυμία «Evolution Fresh», θα αρχίσει να διατίθεται στα καταστήματα των Starbucks από την επόμενη άνοιξη, με στόχο το 2015 να κάνει την εμφάνισή του και στα ράφια των σουπερ μάρκετ.

Το ελληνικό γιαούρτι, που έχει πιο μεστή γεύση από τα αντίστοιχα προϊόντα στις ΗΠΑ, έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, καταλαμβάνοντας το 1/3 της αγοράς.

Αυτό που προσελκύει τους ξένους καταναλωτές, είναι ότι το ελληνικό γιαούρτι έχει περισσότερες πρωτεΐνες και λιγότερη ζάχαρη.

Οι δυο εταιρείες ελπίζουν ότι το νέο προϊόν θα κάνει θραύση και εκτός των ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πληροφορίες για τη συμφωνία ή την τιμή του προϊόντος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε πιλοτικό πρόγραμμα για τη διανομή ελληνικού γιαουρτιού σε σχολεία τεσσάρων πολιτειών.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε κατατάξει τον Ιανουάριο το ελληνικό γιαούρτι στα γεύματα που μπορούν να προσφερθούν εναλλακτικά του κρέατος, επειδή είναι εξαιρετικά πλούσιο σε πρωτεΐνες.

Photo Reuters
econews

Σχόλια