Χήνες – αστυφύλακες καταπολεμούν το οργανωμένο έγκλημα

0
39

Χήνες επιστράτευσε η αστυνομία στην κινεζική επαρχία Xinjiang για να καταπολεμήσει το οργανωμένο έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι τα πτηνά είναι πιο αποτελεσματικά από τους σκύλους.

Οι χήνες έχουν μεγάλη ευστάθεια, εξαιρετική ακοή, είναι γενναίες και βρίσκονται μονίμως σε επαγρύπνηση.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην κομητεία Shawan, κ. Zhang Quansheng, οι χήνες θα ανοίξουν τα φτερά τους και θα επιτεθούν σε οποιονδήποτε ξένο εισβάλλει στο σπίτι.

Μάλιστα ο κ. Quansheng τις παρομοίασε με ραντάρ, με τη διαφορά ότι λειτουργούν χωρίς ρεύμα.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιο χρήσιμες από τους σκύλους. Ο εισβολέας μπορεί να ρίξει δηλητηριασμένο δόλωμα σκοτώνοντας τον σκύλο του σπιτιού. Οι χήνες ζουν σε κοπάδια και έχουν πολύ κακή όραση τη νύχτα, επομένως οι εισβολείς είναι σχεδόν αδύνατο να τις δηλητηριάσουν», προσέθεσε.

Η αστυνομία της επαρχίας Xinjiang δεν ενέταξε στο δυναμικό της τις χήνες μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, αφού όπως φαίνεται κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

Μάλιστα ένα κοπάδι χηνών απέτρεψε με επιτυχία έναν άντρα που εισέβαλε τη νύχτα σε αστυνομικό τμήμα για να κλέψει μια μοτοσικλέτα.

Ο κλέφτης είχε ναρκώσει τα σκυλιά της αστυνομίας, ωστόσο δεν περίμενε ότι θα δεχόταν επίθεση από 20 χήνες, οι οποίες έκαναν τόσο θόρυβο που ξύπνησαν τον αστυνομικό υπηρεσίας, ο οποίος κοιμόταν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα qz.com, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που προσλαμβάνονται χήνες – αστυφύλακες.

Το 1986 ο αμερικανικός στρατός είχε επιστρατεύσει 900 χήνες να φρουρούν το Τείχος του Βερολίνου, ενώ τα πτηνά είχαν βοηθήσει τους Ρωμαίους να αναχαιτίσουν τους Γαλάτες το 390 π. Χ.

(Δείτε εδώ το video με μια χήνα που κυνηγά έναν τρομοκρατημένο γορίλα)
econews

Σχόλια