Το υβριδικό αυτοκίνητο Honda Fit Hybrid σπάει τα ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης

0
114

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα εξολοκλήρου υβριδικό όχημα το οποίο έχει κατανάλωση της τάξης των 36,4 χιλιομέτρων ανά λίτρο καυσίμου, επίδοση που το καθιστά το οικονομικότερο υβριδικό μοντέλο στην Ιαπωνία.

Το νέο υβριδικό μοντέλο το οποίο θα διατίθεται στην Ιαπωνία από τον προσεχή Σεπτέμβριο ακούει στο όνομα Fit Hybrid, το πρώτο μοντέλο της Honda που θα είναι εξοπλισμένο με το σύστημα Sport Hybrid Intelligent Dual Clutch Drive, ένα ελαφρύ και λειτουργικό υβριδικό σύστημα ενός μοτέρ ειδικά σχεδιασμένο για μικρά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την Honda, το Sport Hybrid i-D.C.D. αποτελεί την τεχνολογία νέας γενιάς της εταιρείας στα συστήματα μετάδοσης κίνησης, χάρη στην οποία επιτυγχάνονται τα υψηλά επίπεδα οικονομίας καυσίμου, 35% υψηλότερα συγκριτικά με τα υπόλοιπα υβριδικά οχήματα με ενσωματωμένη μηχανική υποβοήθηση που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Το Sport Hybrid i-D.C.D., που ενσωματώνει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα κύκλου Άτκινσον 1500 κ.ε, επτατάχυτο σύστημα μετάδοσης με ενσωματωμένο έναν ηλεκτρικό κινητήρα υψηλής ισχύος και ένα «έξυπνο» σύστημα αποθήκευσης ενέργειας που περιλαμβάνει μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Το νέο μοντέλο της Honda περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα ηλεκτρικής πέδησης και έναν εξολοκλήρου ηλεκτρικό συμπιεστή που περιορίζει την καταπόνηση της μηχανής καυσίμου.

Το νέο Honda περιλαμβάνει ακόμα τρία επίπεδα οδήγησης: οδήγηση με ηλεκτρικό ηλεκτρικό κινητήρα, χρήση του ηλεκτρικού κινητήρα και της μηχανής ταυτόχρονα, οδήγηση μόνο με τη μηχανή εσωτερικής καύσης.

Η επίδοση των 36,4 χλμ/λίτρο πιστοποιήθηκε από το υπουργείο Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας.

econews

 

Σχόλια