Διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα στην κατεχόμενη Κύπρο – Παρέμβαση της Greenpeace

0
29

Την παρέμβαση της Greenpeace προκάλεσε το ατύχημα με διαρροή πετρελαίου στα βορειανατολικά της κατεχόμενης Κύπρου.

Όπως αναφέρει η Greenpeace «την ώρα που οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ώστε να ηλεκτροδοτούνται τα νησιά του Αιγαίου με πετρέλαιο, μετά και την πρόσφατη διαρροή πετρελαίου στην κατεχόμενη Κύπρο, αναρωτιόμαστε ποια καταστροφή πρέπει να συμβεί στον πλανήτη ώστε η ελληνική κυβέρνηση να καταλάβει ότι πετρέλαιο και θάλασσα δεν πάνε μαζί.

Η διαρροή δεκάδων τόνων πετρελαίου συνέβη σε μία οικολογικά ευαίσθητη περιοχή στα βορειανατολικά της κατεχόμενης Κύπρου, κατά τον ανεφοδιασμό πετρελαϊκού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από δεξαμενόπλοιο. Στην Ελλάδα πολλά από τα νησιά της χώρας διαθέτουν τέτοιους σταθμούς που ανεφοδιάζονται με τον ίδιο τρόπο. Κάθε μέρα που η χώρα παραμένει εξαρτημένη από το πετρέλαιο, οι θάλασσες και άρα ο ελληνικός τουρισμός και η οικονομία της χώρας διατρέχουν τρομακτικό κίνδυνο.

«Η εξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη περιβαλλοντική και οικονομική παράνοια στην Ελλάδα της κρίσης. Η ηλεκτροδότηση των νησιών με πετρέλαιο στον 21ο αιώνα, κοστίζει στη χώρα δισεκατομμύρια ευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση συντονισμένα επιτίθεται στις ΑΠΕ παραπλανώντας τους πολίτες για το πραγματικό κόστος τους. Η πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας θα έρθει με την σταδιακή απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα και την προστασία του φυσικού της πλούτου, όχι με την εμμονή στα καύσιμα των περασμένων αιώνων», δήλωσε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος της εκστρατείας της Greenpeace για τις κλιματικές αλλαγές και την ενέργεια.

Πηγή/Photo Greenpeace

Σχόλια