Νησίδες ίσες με 1000 στρέμματα πρασίνου καλλωπίζονται στην Αττική – Πού γίνονται έργα

0
21

Κλαδέματα, εγκατάσταση δικτύων ποτίσματος, συντήρηση των φυτών και φύτεμα νέων, καθαρισμούς, αποκομιδή και μεταφορά των κλαδιών και των σκουπιδιών, φυτοπροστασία, λίπανση, αντιμετώπιση πυρκαγιών, αποψιλώσεις ξερών χόρτων και απομάκρυνση πεσμένων δέντρων περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων οι εργασίες ανάπλασης των νησίδων σε οδικούς άξονες της Αττικής.

Συνολικά θα αναπλαστούν και θα καθαριστούν νησίδες μήκους 600 χιλιομέτρων στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Οι νησίδες αντιστοιχούν σε περισσότερα από 1.000 στρέμματα πρασίνου.

Ήδη έξι συνεργεία εργάζονται από το πρωί της Πέμπτης (18.7.2013) στα εξής σημεία:

* από Σταυρό Αγίας Παρασκευής προς τη Λεωφ. Λαυρίου

* στη Λεωφ. Μεσογείων από το Σταυρό προς την Αθήνα

* στη Λεωφ. Βουλιαγμένης από την Ηλιούπολη προς τη Γλυφάδα

* στο ύψος του ΣΕΦ: στον κόμβο του Κηφισού με την παραλιακή

* στην παλιά παραλιακή από ΣΕΦ προς Αθήνα

* Λεωφ. Αθηνών (Καβάλας) από Σπύρου Πάτση προς Χαϊδάρι

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, «έγινε η αρχή για να αντιστρέψουμε την άθλια εικόνα που παρουσιάζουν οι νησίδες της Αττικής, η οποία οφείλεται στη γραφειοκρατία, στην κωλυσιεργία που έδειξε το κεντρικό κράτος τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και στην αδιαφορία όλων ημών των πολιτών που χρησιμοποιούμε τις νησίδες ως σκουπιδοτενεκέ». Όπως τόνισε, «πολύ σύντομα θα έχουμε τα πρώτα ορατά αποτελέσματα», υπογραμμίζοντας ότι οι παρεμβάσεις αυτές θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα των κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής.

Το έργο «ΣΠ-01/12 Συντήρηση, βελτίωση και εγκατάσταση πρασίνου» στις νησίδες οδών αρμοδιότητας Διεύθυνσης Κατασκευών Έργων Συντήρησης Οδοποιίας Περιφέρειας Αττικής (ΔΚΕΣΟ) αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, ενώ θα χρειασθούν επιπρόσθετα δύο μήνες για εργασίες επιτήρησης / άρσης επικινδυνότητας.

Έχει προϋπολογισμό 5,5 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Υπενθυμίζεται ότι η άθλια κατάσταση των νησίδων στους δρόμους της Αθήνας έχει σταθεί αιτία για την εκδήλωση συχνών πυρκαγιών εντός του αστικού ιστού.

econews

Σχόλια