ΔΕΗ: πάνω από 1 εκατ. καταναλωτές στο πρόγραμμα διακανονισμών

0
7

Περισσότεροι από 1 εκατ. καταναλωτές έχουν ενταχθεί στα προγράμματα διακανονισμών για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών που παρέχει η ΔΕΗ στους πελάτες της, όπως επισημαίνει η επιχείρηση με αφορμή σχετική ανακοίνωση του Συνηγόρου του Καταναλωτή.

Η ΔΕΗ τονίζει ότι το πρόγραμμα διακανονισμών είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις κατηγορίες συνέπειας του καταναλωτή, προσθέτοντας ότι δεν γίνεται διακοπή ρεύματος λόγω χρέους στους ευάλωτους πελάτες όχι μόνο τους επτά μήνες που προβλέπει ο νέος Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας ( Νοέμβριο με Μάρτιο και Ιούλιο με Αύγουστο ), αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ιδιαίτερες περιπτώσεις οικιακών πελατών, εξετάζονται κατά περίπτωση από επιτροπές που έχουν συσταθεί και λειτουργούν στα κατά τόπους καταστήματα της ΔΕΗ.

Επιπλέον, προς διευκρίνιση όσων ακούστηκαν σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013, από τον κ. Ευάγγελο Ζερβέα, Συνήγορο του Καταναλωτή , η ΔΕΗ υπογραμμίζει  τα εξής:

Α) Η ΔΕΗ ουδέποτε αρνήθηκε την ένταξη καταναλωτή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Είναι γνωστό τοις πάσι πως αυτό δεν αποτελεί αρμοδιότητά της, δεδομένου ότι τα κριτήρια τίθενται και ελέγχονται από την Πολιτεία.

Β) Η Επιχείρηση προσφέρει διακανονισμούς που ξεπερνούν και τις 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις για ευάλωτους καταναλωτές.

Γ) Η ΔΕΗ προσφέρει ένα από τα πιο ευνοϊκά προγράμματα διακανονισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επιχείρηση επισημαίνει ότι έχει ενθαρρύνει και συνεχίζει να ενθαρρύνει την ένταξη καταναλωτών στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο μέσω ενημερωτικής καμπάνιας που κατ’ επανάληψη έχει προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο και έντυπα και στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί πάνω από 430.000 καταναλωτές οι οποίοι αυτοδίκαια χαρακτηρίζονται και ως ευάλωτοι.

Παράλληλα, χωρίς να υπάρχει νομική ή ρυθμιστική υποχρέωση , προσφέρει μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 210 9298000 υπηρεσία εξυπηρέτησης για τους πολίτες που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών του ΔΕΔΔΗΕ και δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο προκειμένου να υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Σχόλια