Συναγερμός στη Φουκουσίμα – Καπνοί πάνω από τους αντιδραστήρες

0
5

Σύννεφα καπνού εμφανίστηκαν χθες πάνω από το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι.

Όπως ανακοίνωσε η Tepco, η εταιρεία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο, τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από τη μονάδα παραμένουν σταθερά και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι προκάλεσε το περιστατικό.

«Είναι πιθανό το νερό της βροχής να εισχώρησε στο κτήριο όπου στεγάζεται ο αντιδραστήρας και να έπεσε πάνω στη σαρκοφάγο, η οποία είναι καυτή, με αποτέλεσμα να εξατμιστεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Tepco, Maymi Yoshida, προσθέτοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Κάθε αντιδραστήρας καλύπτεται από μια σαρκοφάγο ενισχυμένου χάλυβα, πάχους ως και 20 εκατοστών, η οποία αποτελεί το κυριότερο μέτρο προστασίας κατά των διαρροών ραδιενέργειας.

Τον καπνό πάνω από τον αντιδραστήρα 3 αντιλήφθηκε το πρωί της Τετάρτης ένας υπεργολάβος που μαγνητοσκοπούσε το κατεστραμμένο κτήριο, προετοιμάζοντας τις εργασίες για την απομάκρυνση των συντριμμιών από το σημείο.

Τα σύννεφα καπνού ήταν ακόμα ορατά μετά από δυο ώρες.

Δυο χρόνια μετά τον φονικό σεισμό και το τσουνάμι, η Tepco συνεχίζει τις ρίψεις νερού πάνω από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες για να διατηρήσει τη θερμοκρασία τους σε χαμηλά επίπεδα, μολύνοντας κάθε εβδομάδα τεράστιο όγκο νερού με ραδιενέργεια. Υπάρχουν φόβοι ότι το ραδιενεργό νερό διαρρέει στη θάλασσα.

econews

Σχόλια