Η Αιγιάλεια αποκτά αποχέτευση και βιολογικό από Ακράτα μέχρι Ερινεό

0
57

Μετά από καθυστέρηση δύο δεκαετιών που κόστισαν τη σοβαρή ρύπανση της θάλασσας της περιοχής, οι παραλιακές κοινότητες της Αιγιαλείας, από τον Ερινεό μέχρι και την Ακράτα αποκτούν κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης.

Όπως ανέφερε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με ανακοίνωσή της στις 17 Ιουλίου, το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην αναβάθμιση και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στον τουρισμό, δεδομένου, ότι οι παραλιακές κοινότητες της Αιγιάλειας συγκεντρώνουν κάθε καλοκαίρι μεγάλο αριθμό επισκεπτών και παραθεριστών.

Ακόμη, η κατασκευή του έργου θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα φθάσουν περίπου τις 150, ενώ όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, «θα υπάρξουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στη τοπική επιχειρηματική και επαγγελματική βάση της περιοχής από τις έμμεσες θέσεις εργασίας στο κλάδο των κατασκευών».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 30.704.000 ευρώ και η χρηματοδότηση είναι από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος.

 

—Επιτέλους βιολογικός

Παράλληλα με την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου, θα γίνουν εργασίες για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Αιγίου, που θα κοστίσουν περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και την δημιουργία εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στις παραλιακές κοινότητες, με προϋπολογισμό που φθάνει τα 26 εκατομμύρια ευρώ.

Συνεπώς, σύμφωνα με την περιφέρεια, πρόκειται για ένα μεγάλο έργο συνολικής αξίας περίπου 71.000.000 ευρώ.

Σχόλια