Κιλκίς: πρόστιμο 31.200 ευρώ για κακοποίηση ζώου

0
12

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 31.200 ευρώ επέβαλε ο Δήμος Κιλκίς σε κάτοικο της Θεσσαλονίκης ο οποίος εντοπίστηκε πρόσφατα να εγκαταλείπει το σκυλάκι του μέσα σε ένα τσουβάλι.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο για κακοποίηση ζώου στην Ελλάδα, ενώ ο ιδιοκτήτης του σκύλου αναμένεται να καθίσει και στο εδώλιο του δικαστηρίου, αντιμέτωπος με τις ποινικές του ευθύνες.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο οδηγός πήγε με το αυτοκίνητό του στον νομό Κιλκίς στις 26 Ιουνίου, και στην περιοχή του Σταυροχωρίου πέταξε στην άκρη του δρόμου έναν λευκό σάκο μέσα στον οποίο είχε βάλει το σκυλάκι, ένα ημίαιμο θηλυκό γκριφόν ηλικίας περίπου ενός έτους.

Μια φιλόζωη που περνούσε από το σημείο κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και άνοιξε τον σάκο, αντικρίζοντας τα τρομαγμένα μάτια του ανυπεράσπιστου ζώου.

Αμέσως κάλεσε την αστυνομία, ενώ μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς περισυνέλεξαν τη σκυλίτσα.

Ο ιδιοκτήτης εντοπίστηκε και σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση, ενώ αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Κιλκίς του επέβαλε πρόστιμο 31.200 ευρώ.

Τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς περιέθαλψαν τη σκυλίτσα στο κυνοκομείο, όπου τη «βάπτισαν» Βάλια, την περιποιήθηκαν, την καθάρισαν από παράσιτα, την εμβολίασαν και τη στείρωσαν. Η Βάλια ελπίζει σε μια καλύτερη τύχη και περιμένει να υιοθετηθεί.

Σχόλια