Ηλεία: όργιο ασυδοσίας με μεταφορά επικίνδυνων απορριμμάτων – Συνελήφθη ο εργολάβος

0
20

Πλαστά και εικονικά τιμολόγια καθώς και συναλλαγές με εταιρείες «φαντάσματα» έχει ανακαλύψει το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας σε βάρος εργολάβου που συνελήφθη προ ημερών από την ΕΛ.ΑΣ και τις δασικές αρχές του Πύργου, να θάβει μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων μέσα στο προστατευόμενο από τη Natura και μοναδικό σε ομορφιά δρυοδάσος της Φολόης στην ορεινή Ηλεία.

Έγκυρες πηγές του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν ότι στην επιχείρηση του συγκεκριμένου εργολάβου πραγματοποιείται τους τελευταίους μήνες έρευνα σε βάθος από την οποία έχουν προκύψει στοιχεία για σοβαρότατα αδικήματα που σχετίζονται με την χρήση πλαστών και εικονικών τιμολογίων και «εταιρείες φαντάσματα». Για τον λόγο αυτό του έχουν καταλογιστεί πρόστιμα που ξεπερνούν συνολικά τα 2.000.000 ευρώ !

Το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας ερευνά επίσης και την υπόθεση του ποσού 884.000 ευρώ που έδωσε το 2009 ο δήμος του Πύργου στον συγκεκριμένο εργολάβο με απευθείας ανάθεση προκειμένου να απομακρύνει τα σκουπίδια από την πόλη .

Κατά του συγκεκριμένου εργολάβου το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας του έχει επιβάλλει υψηλά πρόστιμα για ρύπανση του περιβάλλοντος ενώ έχει στείλει στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας τις σχετικές αυτοψίες για τα περαιτέρω.

Κατά του συγκεκριμένου εργολάβου βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη δικαστική έρευνα από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου καθώς αποκαλύφθηκε ότι η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» ανέθεσε στον δεύτερο την αποκομιδή των μολυσματικών αποβλήτων των εγκαταστάσεων του δεύτερου υπογείου του νοσοκομείου, μετά τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω εργολάβος δεν έχει άδεια μεταφοράς επικίνδυνων και μολυσματικών αποβλήτων και κανείς δεν γνωρίζει που τα μετέφερε όταν τα πήρε από το νοσοκομείο του Πύργου.

Πηγή ilialive

Σχόλια