Υγειονομική βόμβα με επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα – Συνελήφθη διευθύνων σύμβουλος κλινικής

0
6

Συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής 48χρονος διευθύνων σύμβουλος κλινικής στο Αιγάλεω για σοβαρές παραβάσεις αναφορικά με τη διαχείριση ιατρικών αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο, που διενεργήθηκε σε συνεργασία με επιθεωρητές του ΥΠΕΚΑ, βρέθηκαν σε κάδους έξω από την κλινική σακούλες με επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα (σύριγγες με αίμα, γάζες, καθετήρες και λοιπό χρησιμοποιημένο υγειονομικό υλικό).

Τα απόβλητα ήταν ανακατεμένα με σκουπίδια και υπολείμματα φαγητού από το νοσοκομείο, ενώ οι κάδοι ήταν ανοιχτοί και το περιεχόμενο τους εκτιθέμενο στις καιρικές συνθήκες, τα αδέσποτα ζώα και τους ανθρώπους.

Επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα βρέθηκαν και μέσα στην κλινική και συγκεκριμένα κοντά στην κουζίνα.

Ο ψυκτικός θάλαμος αποθήκευσης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων δεν λειτουργούσε και ήταν γεμάτος με υλικά, ενώ δεν υπήρχε σήμανση σε καμία συσκευασία.

Όπως διαπιστώθηκε, η μεταφορά των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων εντός της κλινικής δεν γινόταν με ειδικά τροχήλατα αλλά με καρότσι σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα σε διάδρομο ορόφου της κλινικής βρέθηκε καρότσι με σακούλες για οικιακά απορρίμματα που περιείχαν ιατρικά απόβλητα.

Με εντολή της Εισαγγελέως περιβάλλοντος διατάχθηκε η άμεση αποκομιδή και διαχείριση των αποβλήτων.

Συνολικά παρελήφθησαν 55 κουτιά με επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα, συνολικού βάρους 365 κιλών και πολλές άλλες σακούλες και κάδοι γεμάτοι με το επικίνδυνο υλικό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η διάθεση και διαχείριση των επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων με τον παραπάνω τρόπο συνεπάγεται τον άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, την υγεία των εργαζομένων και το περιβάλλον.

Σχόλια